Betöltés

Penészmentesítés

Társasházak szigetelése

Hogyan oldható meg a társasházak szellőztetése? Mit tehet a penész kialakulása ellen?

És mindezzel még energiát is spórolhat?


Miért is fontos a jó szellőzés és a megfelelő páramentesítés?

Tudta Ön, hogy Magyarországon minden ötödik ember ipari technológiával készült lakásban lakik?

Ezeknek az épületeknek az életciklusát maximum 30 évre tervezték, ennek ellenére gyakoriak a 40 éves lakóépületek. 

A manapság divatos – és természetesen hasznos, az energiatakarékosság szempontjából pedig kivételesen fontos – panel felújítások nem minden esetben járnak együtt a szellőzési rendszer korszerűsítésével. Az új, beépített műanyag keretes ablakok és az új szigetelés mellett a szellőzés modernizálásával együtt kapnánk a maximális komfortérzetet. 

Nem beszélve arról a tényről, hogy hiába a szép, új burkolat és a nyílászárók, ha a szellőzési rendszer nem működik tökéletesen, a legszebben felújított házban, lakásban is elkezdődhet (vagy megmaradhat) a magas páratartalom kialakulása, ami pedig lecsapódáshoz, kondenzációhoz vezethet. Ez pedig nagy károkat tud okozni a bútorokban, a burkolóanyagokban: tönkremehet a tapéta és penészesedni kezdenek a falak, ami mind esztétikai mind pedig egészségügyi problémát jelent.


Ezért a szellőztető rendszer modernizálása, végleges penészmentesítést is jelent!


Milyen a modern szellőztető rendszer?

Modern szellőzési rendszer kiépítésével nemcsak ezek a problémák szűnhetnek meg, hanem jelentős mennyiségű fűtési energiát takaríthatunk meg, hiszen nem kell a lakást naponta többször kihűteni nagy átszellőztetésekkel, hanem a rendszer automatikusan gondoskodik a folyamatos, megfelelő minőségű és mennyiségű levegőről.

Ez a szellőző rendszer a régi, akár 10 emeletes panelépületek esetében is sikeresen alkalmazható a helyiségek energiatakarékos szellőzésének kialakításában. 

Azért is jó, mert olcsó, a fenntartása – a szellőzési rendszer kialakításától függően – akár költségmentes is lehet!Társasházi szellőztető rendszer

A rendszer energiaellátása napelemekkel is megoldható, ezáltal szinte nullára redukálható az energiafelhasználás, minimális költség mellett.

Hogyan kivitelezhető ez a megoldás? 

Hasonlóan a lakások, házak egyedi megoldásaihoz, a rendszer ebben az esetben is három szellőzőelem kombinációjára épül: a nyílászárókba szerelhető higroszabályozású légbevezetők, a higroszabályozású légelvezetők és – társasházak esetében – korszerű tetőventilátorok együttes működésére van szükség.A régi tetőventilátorok modern VBP (12V, 15W) típusú huzatfokozókra történő cseréjével jelentős energia megtakarítás mellett üzemeltetési költségcsökkentés érhető el, ami akár a 85%-ot is elérheti, valamint a hőveszteség 40%-kal csökkenni fog.


Ha a közös költség olyan magas, ne spóroljunk az energián legalább?

 

A friss levegő érzése manapság már nem az a komfort tényező, amit ne lehetne könnyedén elérni. Ugyan nem mindenki lakhat családi házban, friss levegő mellett, folyóparton, de mindenki számára megvalósítható az egészséges és tiszta levegő állandó jelenléte.

• Ön is szenved a penésztől?

• A páralecsapódás állandó kellemetlenségeket okoz?

• Dohosodnak a bútorok vagy a ruhák? 

• A télére eltett ágynemű tavasszal koszosan és kellemetlen szaggal kerül elő? 

Ezek a problémák nemcsak elkerülhetők, de meg is szüntethetők!Egy komplett szellőzési rendszer kialakításával és felállításával a friss levegő állandó vendége lehet lakásában, otthonában, így:

• kialakítva a megfelelő komfortérzetet

• elkerülhetőek a légzőszervi problémák

penészmentessé teheti az egész környezetét

 

Ha ön is szeretné, hogy otthona megteljen friss levegővel vagy fel velünk a kapcsolatot és mi készségesen válaszolunk további kérdéseire. Kapcsolat

Miért szükséges a páramentesítés?

A komfort széles fogalmába beletartozik egy nagyon fontos tényező: a levegő minősége. Akár otthonunkban vagy az irodában tartózkodunk, a friss és tiszta levegő nélkülözhetetlen az életminőség meghatározása szempontjából.

Minden ember élhető környezetre vágyik, és lehetősége szerint erre törekszik.A külsőkörnyezeti tényezőkkel, a levegő összetételével és minőségével, oxigén tartalmával nap mint nap foglalkoznak a szakemberek, de a belső, zárt terek, házak, lakások, iskolák, társasházak levegőjével, páratartalmával már keveset vagy egyáltalán nem.

Bővebben...