Társasházak szigetelése

Hogyan oldható meg a társasházak szellőztetése? Mit tehet a penész kialakulása ellen? És mindezzel még energiát is spórolhat?

Miért is fontos a jó szellőzés és a megfelelő páramentesítés?

Tudta Ön, hogy Magyarországon minden ötödik ember ipari technológiával készült lakásban lakik?

Ezeknek az épületeknek az életciklusát maximum 30 évre tervezték, ennek ellenére gyakoriak a 40 éves lakóépületek. 

A manapság divatos – és természetesen hasznos, az energiatakarékosság szempontjából pedig kivételesen fontos – panel felújítások nem minden esetben járnak együtt a szellőzési rendszer korszerűsítésével. Az új, beépített műanyag keretes ablakok és az új szigetelés mellett a szellőzés modernizálásával együtt kapnánk a maximális komfortérzetet. 

Nem beszélve arról a tényről, hogy hiába a szép, új burkolat és a nyílászárók, ha a szellőzési rendszer nem működik tökéletesen, a legszebben felújított házban, lakásban is elkezdődhet (vagy megmaradhat) a magas páratartalom kialakulása, ami pedig lecsapódáshoz, kondenzációhoz vezethet. Ez pedig nagy károkat tud okozni a bútorokban, a burkolóanyagokban: tönkremehet a tapéta és penészesedni kezdenek a falak, ami mind esztétikai mind pedig egészségügyi problémát jelent.

Ezért a szellőztető rendszer modernizálása, végleges penészmentesítést is jelent!

Milyen a modern szellőztető rendszer?

Modern szellőzési rendszer kiépítésével nemcsak ezek a problémák szűnhetnek meg, hanem jelentős mennyiségű fűtési energiát takaríthatunk meg, hiszen nem kell a lakást naponta többször kihűteni nagy átszellőztetésekkel, hanem a rendszer automatikusan gondoskodik a folyamatos, megfelelő minőségű és mennyiségű levegőről.

Ez a szellőző rendszer a régi, akár 10 emeletes panelépületek esetében is sikeresen alkalmazható a helyiségek energiatakarékos szellőzésének kialakításában. 

Azért is jó, mert olcsó, a fenntartása – a szellőzési rendszer kialakításától függően – akár költségmentes is lehet!

A rendszer energiaellátása napelemekkel is megoldható, ezáltal szinte nullára redukálható az energiafelhasználás, minimális költség mellett.

Hogyan kivitelezhető ez a megoldás? 

Hasonlóan a lakások, házak egyedi megoldásaihoz, a rendszer ebben az esetben is három szellőzőelem kombinációjára épül: a nyílászárókba szerelhető higroszabályozású légbevezetők, a higroszabályozású légelvezetők és – társasházak esetében – korszerű tetőventilátorok együttes működésére van szükség.A régi tetőventilátorok modern VBP (12V, 15W) típusú huzatfokozókra történő cseréjével jelentős energia megtakarítás mellett üzemeltetési költségcsökkentés érhető el, ami akár a 85%-ot is elérheti, valamint a hőveszteség 40%-kal csökkenni fog.

Ha a közös költség olyan magas, ne spóroljunk az energián legalább?

A friss levegő érzése manapság már nem az a komfort tényező, amit ne lehetne könnyedén elérni. Ugyan nem mindenki lakhat családi házban, friss levegő mellett, folyóparton, de mindenki számára megvalósítható az egészséges és tiszta levegő állandó jelenléte.

  • Ön is szenved a penésztől?
  • A páralecsapódás állandó kellemetlenségeket okoz?
  • Dohosodnak a bútorok vagy a ruhák? 
  • A télére eltett ágynemű tavasszal koszosan és kellemetlen szaggal kerül elő? 

Ezek a problémák nemcsak elkerülhetők, de meg is szüntethetők!Egy komplett szellőzési rendszer kialakításával és felállításával a friss levegő állandó vendége lehet lakásában, otthonában, így:

  • kialakítva a megfelelő komfortérzetet
  • elkerülhetőek a légzőszervi problémák
  • penészmentessé teheti az egész környezetét

Ha ön is szeretné, hogy otthona megteljen friss levegővel vagy fel velünk a kapcsolatot és mi készségesen válaszolunk további kérdéseire.

Cím:

Air Power House Kft.

2225 Üllő, Ócsai 75.

Telefonszám:

Tóth Lajos:

+36 70 940 0704