Kiegészítők

Külső esővédő-rovarrácsok az időjárás viszontagságai ellen.

Külső esővédő-rovarrács

Külső esővédő-rovarrács

Penészmentesítés hő visszanyerős szellőztető készülékek

A modern családi házak és lakások az energia-megtakarítás jegyében jól szigeteltek, emiatt nincs természetes szellőzésük. Otthonunk kellemes és egészséges levegője  és a penészmentesítés érdekében gondoskodnunk kell a megfelelő szellőzésről, szabályozott légcseréről.

Akár 95 % hő visszanyerés!

Az Aereco központi hő visszanyerős szellőztető rendszerrel folyamatosan friss és szűrt levegőt vezetünk a lakóterekbe, valamint biztosítjuk a párás, nedves, szennyezett levegő elvezetését. Korszerű, energiatakarékos szellőzés.

Hő visszanyerős szellőztető rendszer alkalmazásával a legnagyobb energia-megtakarítást és komfortérzetet célozhatjuk meg, amely elengedhetetlen az alacsony energiaigényű épületeknél, és a passzívházaknál.

Teleszkópos cső

A teleszkópos cső lehetővé teszi, hogy a légbevezető elem és a külső szúnyoghálós esővédő rács közti falszakaszt pontosan burkoljuk. Ha a penész elleni szellőzőrendszer a külső szigetelés előtt lett kiépítve, akkor a szigetelés után a megnőtt falvastagságot könnyen áthidalhatjuk a teleszkópos cső széthúzásával (max.50cm). A cső használatához 110mm-es faláttörés szükséges.

Külső szigetelés után a házakban megnő a páratartalom, mivel a vízálló hungarocell nem engedi a falaknak, hogy elvezessék a keletkező pára legalább egy részét. Ilyen esetben nélkülözhetetlen a penészmentesítés, vagyis a szellőzőrendszer kiépítése.

Külső szúnyoghálós esővédő rács

Faláttöréses légbevezető esetén a fal külső oldalára szerelhető elem, amely megakadályozza, hogy az eső illetve a bogarak a légbevezetőn keresztül a lakótérbe jussanak.

Kapható szúnyoghálós és a nélküli kivitelben a penészmentesítő rendszer ventilátorainak külső oldalára, ugyanis azokban ha nem működnek lezár egy visszacsapó szelep.

Higrosztát

A higrosztát a penész elleni szellőzőrendszerek egyik kulcs eleme. Olyasmi, mint a szobai termosztát mellyel a kazánunknak adunk jelet, hogy fűtsön, csak ez nem a hőmérsékletet, hanem a páratartalmat méri. Amint a beállított érték fölé emelkedik a páratartalom, jelt ad a ventilátornak, hogy kapcsoljon nagyobb teljesítményre és ezzel szellőztessen addig, amíg a határérték alá nem kerül a páratartalom. Ennek az eszköznek köszönhető, hogy a penészmentesítés során nem dobunk ki feleslegesen meleg levegőt, de mégis szellőztetünk annyit, hogy a penészgombának ne legyen elegendő víz a levegőben.

Két típussal szerelünk. Az egyik a MAICO HY5(Német), a másik a Siemens terméke a QFA1001(Német)

Szellőző -rácsok, -gyűrűk

A lakótér akkor tud megfelelően kiszellőzni, ha az egyes helyiségek között szabadon tud áramolni a levegő, tehát a penészmentesítés egyik alapja, hogy a beltéri ajtókat a levegő számára átjárhatóvá kell tenni. Ez lehet szellőző rács vagy szellőző gyűrű. Nagyon sok féle termékből lehet válogatni a boltokban az egyedi ajtókhoz igazodva.

Abban az esetben, ha az ajtó nem rendelkezik küszöbbel, tehát folyamatos a padló vagy csak burkolatváltó van, elegendő lehet az is, ha az ajtó alatt csukott állapotban van legalább egy centis rés.

Cím:

Air Power House Kft.

2225 Üllő, Ócsai 75.

Telefonszám:

Tóth Lajos:

+36 70 940 0704